RBTH RBTH RBTH RBTH RBTH RBTH RBTH RBTH RBTH
把极限跳伞当做爱好 迷失在时间和幻想里的莫斯科

俄罗斯明星特工 安娜·查普曼

来源: 《透视俄罗斯》
Ана Чепмaн (Кушченко) е родена во Волгоград на 23 февруари 1982 година.
向下滚动查看更多

安娜·查普曼(库先科)(Anna Chapman)1982年2月23日生于俄罗斯沃洛格达。
Таткото, Василиј Кушченко, дипломат кој служел во Папуа Нова Гвинеја, Кенија и Зимбабве. Според Ана, татко и бил висок КГБ функционер.

父亲瓦西里·库先科是一名外交官,曾先后在巴布亚新几内亚、几内亚和赞比亚工作过。然而,据安娜讲,瓦西里曾是克格勃高级军官。
Во февруари 2010 година Ана се пресели во САД. Таа вели дека целта на овој потег било да се промовира нејзиниот проект за изнајмување имот во САД наречен NYCredentials.com.

2010年2月,安娜前往美国。用她自己的话说,为了在美国发展自己的事业——开办寻找出租房屋的网站NYCrentals.com。
Летото 2001 година, за време на туристичко патување во Велика Британија, Ана се сретнала со Алекс Чепман, кој во тоа време работел во музичко студио.

2001年夏天,安娜在英国旅游期间结识一名在伦敦工作的录音室工作人员,名叫亚历克斯·查普曼(Alex Chapman)。
Додека уште студирала Алекс дошол во рускиот главен град и во март 2002 година ја побарал за жена.

由于当时安娜尚未从俄罗斯人民友谊大学毕业,因此亚历克斯来到莫斯科,并于2002年3月与安娜登记结婚。
Според Франк Фиглиуци, помошник директор за контраразузнавање во ФБИ, Чепман се обидела да заведе еден од блиските соработници на Обама, а со тоа се доближувала се поблизу и поблизу до членовите на владата на САД.

被美国驱逐出境之后,安娜为《马克西姆》(《Maxim》)杂志拍摄了一组性感照片,但拒绝了美国生动娱乐公司(Vivid Entertainment)提出的百万美元片酬拍摄色情片的建议。
Во 2005 година Ана Чепман се разведе од својот сопруг и се пресели во друг стан во Лондон. Во 2006 година Ана и Алекс го завршија својот брак.

2005年,安娜离开丈夫搬到伦敦的另一处公寓居住。2006年,安娜与亚历克斯离婚。
После завршувањето на средното училиште во 1999 година Ана се запишала на Економски факултет во Русија.

1999年中学毕业后,安娜考入俄罗斯人民友谊大学经济系。
На 26 јуни 2010 година Ана го повикала својот татко, Василиј Кушленко, преку телефон и му рекла дека е на „работ на неуспех“. Тој и препорачал да се откаже од мисијата. Овој повик на Чепман и други нејзини акции ги наведоа ФБИ на различни операции во кои 10 наводни шпиони во САД беа уапсени.

2010年6月26日,安娜给自己的父亲库先科打电话,宣称自己“濒临失败”。父亲建议安娜放弃这个任务。正是这通电话促使美国联邦调查局展开行动,最终共逮捕10名在美从事间谍活动的人员。
Кратко потоа Ана и 10 други руски и перуански граѓани беа обвинети за соработка со Руската надворешна разузнавачка служба (SVR). Апсењето беше најголемиот скандал со шпионирање по распадот на Советскиот Сојуз, а воедно и најголемиот неуспех на руските тајни служби.

不久之后,安娜与其他10名被捕的俄罗斯及秘鲁公民被指控与俄罗斯对外情报局进行非法合作。俄罗斯特工被捕案成为苏联时期以来反响最大的间谍丑闻,也是俄罗斯国外情报部门最严重的一次失败。
На 8 јули 2010 година Ана Чепман призна дека била шпион во САД. Американскиот суд нареди депортација од државата.

2010年7月8日,安娜·查普曼承认自己在美国从事情报活动,之后法院裁定将其驱逐出境。
Ана ги продолжи своите студии после бракот. Алекс работеше во Москва како професор по англиски јазик. Во 2003 година Ана дипломираше и набргу потоа замина за Велика Британија.

结婚之后,安娜继续读书,而亚历克斯则在莫斯科做英语家教。2003年,安娜顺利毕业。毕业后,安娜去了英国。
После депортацијата од САД Чепман направи ероткса фото сесија за магазинот Максим, но одби понуда од 1 милион долари да глуми во порно филм од „America’s Vivid Entertainment“.

据美国联邦调查局反间谍部门负责人弗兰克·菲柳齐(Frank Figliuzzi)介绍,安娜企图引诱一位接近奥巴马总统(Barack Obama)的人士,并逐步接近职位越来越高的官员。随着大尺度照片的发表,安娜·查普曼被媒体称为“90-60-90特工”.
2013年4月12日
标签: 女性俄罗斯美女

阅读更多